top of page

כיצד לכתוב קורות חיים

writing on computer

 

אנחנו יודעים כמה קשה שוק העבודה יכול להיות באמת. לכן צוות המומחים שלנו עושה כל שביכולתו כדי להוריד את הלחץ. אנו מתמחים בגיוס עובדים בתעשייה המקומית וגלובלית, במיוחד בתחום הביטוח ופיננסיים - אנחנו כאן בשבילך!

חשוב לעבוד לפי פורמט קורות חיים סטנדרטי ומקובל. זה מקל על מי שקורא את קורות החיים שלך לאתר נקודות שהוא רוצה לברר וגם מראה על רצינות וסדר מצדכם. זכרו מי שקורא את קורות החיים שלכם יכול להיות הפקידה, רכז גיוס או מנהלת משאבי האנוש שעברה על ארבעים דפי קורות חיים ביום זה, ואם הם לא ידעו למצוא במהירות היכן למדתם שזה מבחינתה אולי הקריטריון הכי חשוב, היא עלולה פשוט לעבור לדף המועמד הבא, כמו כן כיוון שקיימים מספר גורמים אשר עוברים על קורות החיים מומלץ להרחיב בכל חלק על מנת שלא יפספס משהו חשוב, לכל פונקציה בגלגול קורות החיים חשוב משהו אחר, אם זה יכולת הניסוח, ידע מפורט במחשבים או ההשכלה.

אז מהו פורמט קורות חיים מקובל:

פורמט קורות חיים כולל את החלקים הבאים:

  • פרטים אישיים

  • השכלה

  • עבודה וניסיון מקצועי

  • שליחויות והתנדבויות (אופציונאלי)

  • שרות צבאי או שירות לאומי

  • שליטה במחשבים

  • שפות

  • שונות (במידה ויש)

  • לעיתים מומלץ להוסיף סיכום קצר של כ-5 שורות המתאר אתכם בקצרה.

הכנה לריאיון עבודה

Waiting Area

ראיון העבודה הוא אבן הדרך השנייה שלכם בקבלת המשרה. השלב הראשון בקבלת המשרה היה שליחת קורות החיים שלכם ואת זה כבר עשיתם. ראיון העבודה הוא דרך מצוינת לתת למעסיק התרשמות לא רק מהעבר המקצועי של העובד, אותו ראה כבר בקורות החיים, אלא גם מאישיותו 
הוזמנת לראיון עבודה? סימן שקורות החיים ששלחת איכותיים מספיק כדי להתמודד על התפקיד. 
בראיון העבודה, ינסה המראיין לזהות אם אתה מתאים למשרה עליה אתה מתמודד עפ"י בחינת שפת הגוף שלך, אופן הדיבור, תשובותיך לשאלותיו וכו'. 


לכאורה נראה הראיון כמבחן אותו צריך לעבור על מנת להתקבל למשרה, אך בעזרת כמה כללים פשוטים ביותר תוכל להפוך את הראיון לקליל ואיכותי, ולהגדיל את סיכוייך לזכות במשרה. 
מחפשי עבודה רבים אינם מתקבלים לעבודה היות והם לא התכוננו כראוי לראיון העבודה, ולכן הוא לא היה מוצלח. 
בעזרת הכללים הבסיסיים הבאים, תוכל לגרום לראיון העבודה להיות מוצלח הרבה יותר וזכור- ראיון עבודה איכותי יתרום לקבלת המשרה. 

הירגע 
מומלץ להגיע כמה דקות לפני הראיון על מנת להירגע. סדר את מחשבותיך בראש, התרענן עם משקה שאתה אוהב וזכור- אין סיבה שהראיון ישתבש אם אתה מתאים למשרה. 
אין להתייחס לראיון כעל מבחן. התייחס לראיון כעל פגישה לטובת עסקים או כל פגישה חיובית אחרת. לפני מבחנים אנו נוטים להילחץ ולהיבהל - ואנחנו לא רוצים שזה מה שיקרה עכשיו. 

התנהג בטבעיות 
אל תמכור את עצמך בראיון העבודה. זכור שהמראיין כבר עבר על קורות חייך, ולכן הזמין אותך לראיון העבודה. מה שרוב המראיינים יחפשו בראיון העבודה הוא את תאימותך למקום ולסביבת העבודה, ולא בהכרח יבחנו את רמתך המקצועית. 
יעילותם של עובדים יורדת כאשר הם אינם מתאימים לסביבת העבודה שלהם, גם רמתם המקצועית גבוהה. 
לכן, הימנע משיווק עצמך והתנהג בטבעיות. אם אתה באמת מתאים לסביבת העבודה, המראיין יבחין בכך בהתנהגותך. מראיינים מקצועיים יבחינו מיד בהתנהגות לא טבעית מצדך, והדבר יגרום לרושם שלילי- וחבל.

הגע מוכן לראיון העבודה 
בצע מחקר קטן לפני הראיון, בדוק את דרישות המשרה, התפקיד איתו תתמודד, סביבת העבודה וכו'. כמו כן, מומלץ לקרוא מעט על החברה בה אתה מתראיין. 
המראיין יעריך את ההכנה המוקדמת והידע שלך בנושא. כמו כן, תוכלו לבצע שיחה מקצועית על המשרה והתפקידים אותם תבצע במהלך העבודה. 
עבור על קורות החיים ששלחת לחברה - המראיין ישאל אותך שאלות לגבי קורות חייך. אם ישנם "חורים" בקורות החיים ששלחת, היה מוכן לענות על פשרם. שאלה זו תישאל כמעט בוודאות. 
תשובות מוכנות וענייניות וידע מקדים יעידו על מקצועיות והשקעה מצדך ויקנו לך נקודות זכות אצל המראיין.

ההכנה העיקרית שעוזרת להתמודד מול המראיין זו הכרת התפקיד אליו אתה מגיע. יש להכין את עצמך היטב בבית לכך.

bottom of page